Elämän ollessa monella osa-alueella rakenteilla, tämä eilinen shotti on tavallaan melko hyvin aiheeseen sopiva.

Pitäisiköhän pitää oman elämän rakennusurakan valmistumisarviona samaa hetkeä kuin Kalasataman uusista rakennuksista viimeisenä valmistuvalla? Sitä ajankohtaa en toisaalta tiedä, eikä arvioihin voi koskaan luottaa.

Jalan kipsi pitäisi taas uusia…

Rakennusurakalla tarkoitan näiden eri palasten luomaa kokonaisuutta. Jalka, mielenterveydellinen puoli, borrelioosi. Vapaaehtoistyöhön hakeutuminen, ystävyyssuhteiden ylläpito, harrastukset eli matkustaminen ja valokuvaus. Tukien ja muiden byrokraattisten hommien kuluttava selvittely. Laskuista, asumisesta ja veloista selviäminen. Henkisistä veloista selviäminen. Yhdistyksen pyörittäminen.

Jos pääsisin helposti yksin, menisin mattolaiturin reunalle lilluttelemaan jalkojani meressä. Ilman kipsiä tottakai.

Huomaan myös hakevani jatkuvaluonteisesti erilaisia taiteellisia tapoja toteuttaa itseäni, useissa yrityksissä onnistumatta. Silloin ne kuitenkin laitetaan vain pauselle, ehkä niihin siis palataan joskus.

Olen räpeltänyt keyboardin kanssa musiikkipuuhia, tehnyt podcastia, aloittanut pieniä kirjoitusprojekteja, päivittänyt blogiani, piirtänyt ja maalannut – molemmat elektronisesti, sekä puskenut tavaraa someen tuutin täydeltä.

Valokuvaus ja erityisesti bnwhelsinki -projektini on sellainen joka tuntuu tällä hetkellä vahvimmalta kanavalta tuoda luovuuttani esiin. Jopa niin, että huomaan itsekin ihan oikeasti olevani luova, tai siis uskallan sen itselleni myöntää.

Ehkä jos tämän projektin kasvun saisi pidettyä nykyisessä kurssissaan ja jos pää pysyy edes jollakin tasolla kasassa, tämä voisi toimia yhtenä vahvana tukipilarina johon nojata kun muilla osa-alueilla on vaikeaa rakentelun tai rakenteiden kunnossapitämisen suhteen. Eli tavattoman usein.

Siispä ehdotan rohkeasti, jos et jo seuraa projektiani, tee se nyt jos ajatus ei kuulosta ikävältä. Myös kaverille saa vinkata. Osasta kuvia on kyselty myös printtiversioita, paitoja ja tauluja. Nämäkin mahdollisuudet tulossa tässä kesän aikana kehiin.

En tiedä. Tämä rakentelusta ja rakenteista kirjoittaminenkin tuntuu rakentelulta. Onkohan se sitä? Pakkohan sen on olla.

Tokoinranta